Een nieuw inzicht

Geplaatst op

Een tijdje geleden dat ik weer is mijn digitale pen erbij pakte. Is het interessant om t vertellen waarom ik dat even een tijdje niet heb gedaan? Hmm, ja misschien wel, of misschien ook niet. Ik was even bezig met andere dingen; solliciteren.. Wat is dat irritant zeg, maar uiteindelijk is het allemaal weer op zn pootjes terecht gekomen. Nog een andere belangrijke persoonlijke reden; de dingen waar ik over schreef; vind ik dat ook wel zo leuk? Van-die-informerende-teksten, nou, opzich wel, maar wil ik het vanuit mezelf met een andere input doen.  Ik was dus heel erg aan het denken of ik mijn schrijfdoelen nou wel echt leuk vind, of dat ik het deed omdat mensen dat leuk vinden om te lezen. Ik vind het veel prettiger om vanuit een poëtische kant te schrijven, soort dagboek achtig? Ja, ik denk dat dat een betere verwoording is.

Het is altijd goed om dingen te proberen, sterker nog; je probeert ALTIJD en wanneer je stopt met proberen ben je eigenlijk aan het verliezen. ‘’Altijd proberen’’ betekent niet dat je telkens door moet zetten met dezelfde dingen, maar dat je flexibel blijft wanneer dingen wat anders lopen om daar met een oplossend vermogen op te reageren. Zo kom je misschien op een ander ding wat weer bevalt, zo blijft je motor gewoon toeren draaien en zak je niet in. Bezig zijn is belangrijk, en heb je het te druk? Dan doe je iets niet goed. Misschien is dat het ook wel, ik geloof niet zo in een ‘’dit is het voor altijd’’, want wat is nou voor altijd? ‘’Voor altijd’’ een heel beklemmende gedachte die best wat stress op levert, vind ik zelf dan hoor.

Gister avond bedacht en schreef ik deze ingeving: Hoe ga jij om met dingen die je lastig vindt of in de weg staan? Vaak ga je van elke hoek en kant bekijken hoe je de situatie anders of beter kan aanpakken, tot je de ‘juiste of beste’ oplossing hebt. Eigenlijk, door te veel nadenken over die oplossing, raakt deze veel verder van je vandaan. Het resultaat van al dat denken is dat je veel meer verward raakt. Vragen als; ben ik wel op de juiste manier bezig? Is studeren wel iets voor mij?  Het meer nadenken over deze vragen gaat je niet perse het antwoord geven, en maakt het de situatie alleen maar slechter. Het is dan verstandig je tijd te vullen zodat je bezig bent om het even los te laten. Los laten brengt je uiteindelijk veel dichter bii het antwoord dan vasthouden, gek he?  Je onderbewuste mind is namelijk onwijs krachtig, als je je onderbewuste voorschotelt met een vraagstuk/uitdaging en deze even laat gaan, zal je vaak tijdens het loslaten van je zorgen op het concrete antwoord komen, heel geïnspireerd voelen, of je een juist gevoel geven dat het wel goed gaat en de situatie niet zo erg is als jij denkt.

Achja,

Guido